Kuvagalleria
Ossi Mikkolan johdolla Vierumäen finaaliin
Emilia Tukiainen tavoittelee naisten kokonaiskilpailun voittoa.
Ossi Mikkola lähtee Vierumäen kilpailuun uudella draiverilla. Kuva Juha Hakulinen.
Ossi Mikkola lähtee Vierumäen kilpailuun uudella draiverilla. Kuva Juha Hakulinen.
Suomen ylimmän golfkiertueen, Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden huipennus pelataan torstaista lauantaihin Vierumäen Cooke-kentällä. Finaalikilpailun ennakkoasetelmat ovat jännittävät, sillä peräti kahdeksalla Vierumäen kilpailuun osallistuvalla pelaajalla on mahdollisuus nousta miesten kokonaiskilpailun voittoon.
Naisissa tilanne on sitä vastoin selvä: finaalinkilpailun väliin jättävä Elina Saksa voittaa kokonaiskilpailun, jos Emilia Tukiainen ei onnistu voittamaan Vierumäellä. 

Vierumäen finaaliin lähdetään Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkolan johtaessa miesten kokonaiskilpailua. Mikkola ei ole voittanut kauden aikana vielä kertaakaan, mutta tasaiset otteet kärjen tuntumassa ovat kartuttaneet hänen pistetiliään 393,33 pisteen edestä. Mikkolan lähimmät uhkaajat kokonaistilanteessa ovat Jaakko Mäkitalo (360,17) ja Juhana Kukkonen (356,17). 

Kärjen erot ovat minimaalisia, sillä kilpailun voitosta saa 200 pistettä, kakkosen pistetili karttuu 140 pisteellä, ja kolmanneksi sijoittunut saa 100 pistettä. Rankingpisteitä jaetaan 40 parhaalle pelaajalle, joten Vierumäellä nähdään varmasti mielenkiintoinen taistelu kiertueen herruudesta. 

Mikkolan valmistautuminen finaalikilpailuun on sujunut toivotulla tavalla. Hän on myös päivittänyt bäginsä sisältöä kauden viimeisiin kilpailuihin. 

”Nyt on uusi draiveri bägissä. Kaverit kuittailivat siitä edellisestä mailasta, kun se oli sen verran vanhaa mallia. Mutta hyvällä mielellä lähden kisaan, ja valmistautuminen on sujunut hyvin. Olen pelannut hyviä kierroksia viime aikoina”, Mikkola sanoo. 

”Vierumäellä kenttä pitäisi olla Challenge Tour -kilpailun jäljiltä hyvässä kunnossa. Ja mitä nopeammat greenit siellä on, niin sen parempi minulle”, Mikkola jatkaa. 

Vierumäen kilpailun ohella Mikkola on valmistautunut myös Euroopan Tourin karsintoihin. Hän pelaa ensimmäisen karsintavaiheen kilpailun Englannissa. 

”ET-karsinnoissa pitäisi olla kunnossa. Englannista matka jatkuu sitten seuraaviin karsintavaiheisiin”, Mikkola sanoo itsevarmana.

FINNISH TOUR KIERTUEEN JOHTAJA / MYYNTI:
Teemu Laakso
p. +358 40 703 7808
teemu.laakso@pga.fi
FINNISH TOUR JOHTORYHMÄ:
Juha Juvonen
p. +358 40 561 5863
juha.juvonen@golf.fi
Mika Wikström
+358 400 739 877
mika.wikstrom@golf.fi